03.12.2020.

Vraćanje savršenog osmjeha bez umetanja implantata

Ukoliko je više zuba u vašim ustima oštećeno ili neki nedostaju, preostali zubi mogu služiti kao nosač za most sa 12 članova, koji savršeno oponašaju izgled i funkciju zdravih zuba.

Vraćanje savršenog osmjeha bez umetanja implantata

Cirkularni most potpuno prekriva zube te čini skladnu cjelinu i vraća blistav osmjeh. Može biti izrađen od metal-keramike, pune keramike i cirkona.

Osnovne prednosti cirkularnog mosta sa 12 zuba su:

  • Vrhunski estetski i funkcijski rezultati
  • Trajno rješenje uz povremene kontrole
  • Očuvanje preostalih zuba te sprečavanje daljnjeg razvoja bolesti
  • Vjerojatno izbjegavanje umetanja implantata
  • Lako održavanje higijene

Metal keramički mostovi imaju metalnu bazu preko koje je presvučena keramika. Iako su vrlo otporni, sa protokom godina zubno se meso može malo povući te je moguće da se uz rub zubnog mesa pojavi tanka metalna linija koja narušava estetiku, te će se u tom slučaju most morati reparirati.

Puna keramika ima visoku prozirnost i izvrsno oponaša zub, no ovaj je materijal nedovoljno čvrst za premošćivanje 2 ili 3 zuba u nizu koji nedostaju. U ovom će slučaju kirurg najčešće umetnuti implantat kako bi učvrstio strukturu.

Cirkon je najčešći izbor pri izradi cirkularnog mosta zbog svoje čvrstoće i trajnosti te najviših estetskih vrijednosti i prirodnog izgleda zuba.

Pri posjeti stomatolog će prvo ukloniti postojeće plombe, te ukloniti bolesno zubno tkivo i izvršiti eventualna liječenja zubnih kanala, ukoliko su ista potrebna. Po završetku brušenja zuba napravit će se otisak, te će se u zubnom laboratoriju izraditi privremeni zubi, koji zadovoljavaju funkciju i estetiku pravih zuba, te će ih pričvrstiti privremenim ljepilom. Po odabiru željenog materijala, te oblika zuba, pristupa se izradi trajnog mosta. Već nakon prve posjete pacijent se vraća kući sa privremenim zubima, a završni rad, ukoliko to klinička slika dozvoljava, može se učvrstiti za već nekoliko dana. Ukoliko su potrebna liječenja zubnih kanala ili umetanje implantata proces ugradnje finalnog rada može potrajati do 3 mjeseca. Ugradnja cirkularnog mosta je trajno estetsko i funkcionalno rješenje. Gdje postoji dovoljno zuba nosača, ili se kombinira sa implantatima, ugrađeni most najčešće je doživotno rješenje.

Zatražite konzultacije phone_callback