22.12.2020.

Autor: Daniel Kalmar, dr.med.dent.

Koje su prednosti premium zubnih implantata?

Premium implantate, odnosno implantate najviše kvalitete preporučaju se pacijentima koji žele najbolje, no i onima koji imaju slabiju kvalitetu i manji volumen kosti čeljusti te žele izbjeći njenu nadogradnju.

Koje su prednosti premium zubnih implantata?

 Kada spominjemo premium implantate u prvom redu pomišljamo na njihovu marku, a tu su se kao najbolji etablirali švicarski Stramann i američki Nobel Biocare implantat. Kroz godine ovi su implantati pokazali vrlo visoki postotak uspješnosti zahvata, odnosno pri ugradnji ovih implantata možemo sa gotovo stopostotnom sigurnošću reći da ste doživotno riješili svoj problem nedostatka zuba. Samim time Nobel Biocare i Straumann na svoje implantate daje doživotnu garanciju.

Razlike između implantata:

  • Materijal od kojeg su implantati izrađeni
  • Materijal kojim se oblaže površina implantata
  • Završna obrada površine implantata
  • Oblik i dizajn implantata

Nobel Paralell CC i Nobel replace CH su klasični premium implantati koji se razlikuju svojim oblikom  a liječnik ih umeće u kost sukladno njenoj strukturi i obliku. Nobel Active je najbolji Nobelov implantat koji koji se ugrađuje pri imedijatnom opterećenju, odnosno kada na implantat odmah po ugradnji liječnik pričvrsti zub koji nedostaje. Ovaj implantat ima površinu koja brže i čvršće srasta u kost odnosno ima brži period osteointegracije.

Straumann je u razvoju svoje tehnologije izrade implantata učinio i korak više. Uz klasične premium implantate od Straumanovih proizvoda treba izdvojiti Stramann BLX-Active, implantat koji je po strukturi vrlo sličan Nobel Active implantatu, te služi za trenutno opterećenje implantata zubnom krunicom. Straumann Rock Solid je implantat koji je svojim oblikom prilagođen strukturama čeljusne kosti koje nemaju dovoljnu debljinu, a pacijent iz zdravstvenog ili osobnog razloga ne može pristupiti kirurškom zahvatu nadogradnje kosti. Straumannov SL-Active najkvalitetniji je i najskuplji implantat na tržištu. Prije samog zahvata implantat se vadi iz specijalne tekućine, koja uz posebnu obradu površine implantata omogućuje najbrži proces osteointegracije, odnosno potpunog srastanja implantata sa kosti, samo 6-8 tjedana uz minimalne mogućnosti neuspješne ugradnje.

Iako su gore navedeni implantati nešto skuplji od ostalih, prije ugradnje savjetujte se sa svojim liječnikom i odaberite pravi implantat za sebe.

Danijel Kalmar, dr.med.dent.

 
Daniel Kalmar, dr.med.dent.
Autor

Daniel Kalmar, dr.med.dent.

Doktor Daniel Kalmar vlasnik je dentalne klinike Kalmar Implant Dentistry. Vrsni je stručnjak u području implantologije i stomatološke protetike. Član je nacionalnih i međunarodnih stomatoloških udruga te je sudionik mnogih međunarodnih kongresa. Tečno govori engleski i talijanski jezik.

Zatražite konzultacije phone_callback