28.04.2021.

Dali sam odabrao pravog stomatologa za ugradnju proteze na 6 implantata- All-on-6

All-on-6 je cirkonska ili keramička proteza, fiksirana na 6 implantata, te je trenutno najsigurnije i najkvalitetnije rješenje za pacijente koji žele nadomjestiti sve zube u čeljusti vrhunskom estetskom i funkcionalnom protezom.

Dali sam odabrao pravog stomatologa za ugradnju proteze na 6 implantata- All-on-6 ?

Ugradnja 6 implantata daje čvrstu podlogu za ugradnju najzahtjevnijih protetskih radova sa 12 do 14 zuba od materijala koji savršeno oponašaju strukturu i funkciju prirodnog zuba.

Pacijenti se najčešće odlučuju za ugardnju All-on-6 rada iz sljedećih razloga:

-Dugotrajnost- uz pravilnu higijenu i pridržavanje liječničkih uputstava All-on-6 je najčešće doživotno riješenje.

-Vrhunska estetika-Cirkon keramika najbolje oponašaja prozirnost i čvrstoću prirodnih zuba te daju najvišu estetsku vrijednost završnog rada.

-Vraćanje mladolikog izgleda-Postavljanje proteze od cirkona vraća prirodni izgled zdravih zuba te popunjuje usne i pomlađuje izgled lica.

-Sigurnost-Ugradnja 6 implantata daje čvrstu podlogu za protezu te će teško doći do pucanja proteza bez metalne podloge kao što je cirkon.

-Praktičnost-Proteza se u više ne cementira na implantate već se pričvršćuje malim šarafima za implantat te ju stomatolog može lako skinuti i očistiti ili zamijeniti ukoliko je to potrebno.

-Očuvanje kosti- Ugradnja 6 implantata često čuva preostalu kost te proteza i kost lako podnose žvačne sile.

Radi o kirurškom zahvatu, koji ukoliko je izveden pravilno, a zdravstveno stanje pacijenta to dozvoljava, rad traje doživotno. Prije zahvata trabate provjeriti opremljenost klinike, iskustvo kirurga, završene mastere iz implantologije, te zadovoljstvo pacijenata koji su već obavili isti ili sličan zahvat u klinici koju ste odabrali. Hrvatski stomatolozi, zahvaljujući jakom zdravststvenom turizmu, često imaju veliko iskustvo u izvođenju ovakvih zahvata, a kako bi pratili svjetske trendove mnogi se kontinuirano educiraju i usavršavaju na masterima iz implantologije diljem svijeta.

Za završetak samog zahvata potrebno je četiri do šest posjeta stomatologu ovisno o stanju kosti čeljusti i općem zdravstvenom stanju pacijenta. 3D-CBCT snimkom čeljusti liječnik će ustanoviti stanje kosti, te ukoliko ima zadovoljavajući volumen, može se odmah pristupiti postupku ugradnje implantata. Pacijent će već isti dan otići kući sa potpuno funkcionalnim privremenim zubima. Po postupku osteointegracije, odnosno srastanja implantata sa kosti liječnik će uzeti pacijentov otisak zagriza, te će u dentalnom laboratoriju biti izrađena proteza od biranog materijala. U slijedećoj će posjeti pacijentu na implantate biti pričvršćen potpuno funkcionalan i estetski savršen završni protetski rad.    

Ukoliko je vaš volumen kosti nezadovoljvajuć, liječenje će potrajati nešto duže, ali rezultat će biti jednako kvalitetan. Prije ugradnje implantata kirurg će pristupiti nadogradnji kosti čeljusti i podizanju maksilarnog sinusa kako bi dobio na čvrstoći i volumenu podloge za ugradnju implantata. Kod ovih je pacijenata naročito bitno da ugrade šest implantata kao bi kost očvrsnula i stvorila jak oslonac za završni rad.

Zatražite konzultacije phone_callback