02.11.2021.

Koliko ćete platiti ugradnju zubnih proteza na implantatima?

Pacijenti koji žele napraviti sve zube na implantatima, ovisno o željama i budžetu te kliničkoj slici, za stomatologa će iz kućnog budžeta morati izdvojiti slijedeće sume novca.

Koliko ćete platiti ugradnju zubnih proteza na implantatima?

Najčešći izbor pacijenata je All-on-4, odnosno fiksna proteza na 4 implatata. Prilikom ugradnje ove proteze sa 12 zuba, najčešće nisu potrebni kirurški zahvati kao što je podizanje maksilarnog sinusa ili nadogradnja čeljusne kosti. Sukladno vašim željama i budžetu, kliničkoj slici i sugestiji zubara, odabrat ćete najprikladniji implantat kao I material za izradu proteze. Pacijenti koji se odluče za ugradnju premium implantata kao što su Straummann ili Nobel, uz privremenu protezu koja se izrađuje u prvoj posjeti pri ugradnji implantata, te odaberu završni protetski rad najviše kvalitete platiti će oko 52 000,00 KN. Ovi implantati imaju doživotnu garanciju a protetski rad ima 5-10 godina garancije.

Pacijenti koji se odluče za budget implantate i budget protetske radove bez privremenog rada, isti mogu plati oko 34 000,00 KN. Ovi implantati i protetski radovi najčešće imaju 5 godina garancije.

Pacijenti s malo kompliciranijom kliničkom slikom, te ozbiljnijim nedostatkom kosti čeljusti, ili žele čvršći i stabilniji rad koji može nositi cirkonski most sa 12 zuba odlučiti će se za All-on-6 zahvat , odnosno fiksnu protezu na 6 implantata. Ovaj rad sa premium implantatima, velikim sinus liftom i augmentaciom kosti te privremenom protezom i cirkonskim mostom sa 12 zuba može doseći cijenu od 75 000,00 KN. Na implantate ćete dobiti doživotnu garanciju dok protetski rad ima 5-10 godina garancije.

Ukoliko nije potreban veliki sinus lift i nadogradnja kosti, a pacijent se odluči za budget implantate te budget završni protetski rad, isti ćete platiti oko 45 000,00 KN Na ovakav ćete rad najčešće dobiti 5 godina garancije.

Gotovo su svi pacijenti kandidati za ugradnju fiksnog protetskog rada na 4 ili 6 implantata. Prije odluke o zahvatu odaberite kliniku sa iskusnim stručnjacima te se posavjetujte oko najboljeg rješenja za vas.

Zatražite konzultacije phone_callback