25.09.2018.

Hrvatske klinike koriste najnovije tehnologije u stomatologiji

Dentalne klinike u Hrvatskoj poznate su po tome da prate nove trendove i tehnologije u stomatologiji kako bi svojim klijentima omogućili najvišu razinu medicinske usluge po prihvatljivim cijenama. Educirani, iskusni stomatolozi i moderno opremljene ordinacije te dijagnostički centri sa vrhunskim dentalnim laboratorijima u Hrvatskoj su standard a ne iznimka.

Hrvatske klinike koriste najnovije tehnologije u stomatologiji

Brza i precizna dijagnostika

Dijagnostički centri u Hrvatskoj su uglavnom opremljeni sa 2D i 3D dijanostičkim aparatima koje liječniku dijagnostičaru omogućuju postavljanje brze i precizne dijagnoze te kvalitetno liječenje. Uz 3D tac i klasične 2D ortopanoramske snimke često se koristi i RVG koji ovisno o potrebi prikazuje snimku samo segmenta čeljusti uz vrlo niske razine zračenja. Kvalitetan snimak čeljusti omogućuje kirurgu precizno i pravilno postavljanje implantata sukladno visini i debljini te kvaliteti kosti čeljusti, te visok postotak uspješnosti zahvata.

Vrhunska kvaliteta stomatoloških radova

U svakodnevnoj praksi hrvatski stomatolozi koriste intraoralne kamere kojima uvećano na ekranu mogu pratiti rad na zubima u vrlo visokoj rezoluciji te izbjeći greške koje su bile moguće promatrajući zub golim okom. U liječenju zuba mnoge hrvatske klinike koriste laser.
Ovakvom je tehnikom rad na zubu potpuno bezbolan, a odstranjuje se samo bolesni dio tkiva zuba (karijes), dok zdrav dio zuba ostaje potpuno netaknut. Laser se također koristi u tretiranju mekih tkiva, endodonciji, odstranjivanju cisti, kirurgiji i slično, pri čemu rana postaje potpuno sterilna i mnogo brže zarasta.

Moderni dentalni laboratoriji

Dobro opremljeni dentalni laboratoriji digitalnom obradom u izradi protetskih radova postižu najviše estetske i funkcionalne standarde vaših privremenih i trajnih krunica, mostova i proteza u vrlo kratkom roku. Uzimanje otiska zuba uz pomoć otisnih masa stvar su prošlosti.
Moderno opremljeni hrvatski laboratoriji koriste najnovije CAD-CAM tehnologije. Pomoću intraoralnih skenera uzimaju digitalni otisak koji se potom obrađuje i stvara sliku savršeno oblikovanih krunica i mostova. Novi se zubni nadomjestci izrađuju uz pomoć 3D printera ili automatiziranih glodalica od željenih materijala.
Finalni radovi se izrađuju uz maksimalnu preciznost, bez potrebe dodatne obrade i ugrađuju se na oštećene zube ili implantate.

 

Zatražite konzultacije phone_callback