13.01.2020.

Zašto pacijenti preferiraju All-on-4 metodu?

All-on-4 je stomatološki zahvat postavljanja fiksne zubne proteze sa 12 zuba koja se ugrađuje na 4 implantata te u samo jednoj posjeti rješava problem bezubosti.

Zašto pacijenti preferiraju All-on-4 metodu?

Osnovne prednosti zubnog mosta na 4 implantata su:

  • prihvatljiva cijena
  • minimalan broj ugrađenih implantata
  • maksimalan broj zuba fiksnog mosta-12
  • ugradnja privremene proteze prvog dana terapije
  • izbjegavanje većih kirurških zahvata kao nadogradnja kosti i sinus lift
  • lako održavanje zubne higijene
  • vraćanje funkcionalnosti prirodnih zuba
  • vraćanje estetike prirodnih zuba
  • minimalan broj posjeta liječniku

Implantat je mali titanski vijak koji se ugrađuje u kost čeljusti te trajno zamjenjuje korijen zuba. Tehnikom All-on-4 stomatolog kirurg u kost čeljusti ugrađuje 4 implantata. Dva se implantata ugrađuju u frontalni dio čeljusti dok se dva implantata ugrađuju u stražnji dio pod kutem od 45 stupnjeva. Time se izbjegava invazivna kirurgija kao što je podizanje maksiofacialnih sinusa i izbjegava se dug oporavak. Na postavljena 4 implantata isti se dan pričvršćuje potpuno funkcionalna i estetski zadovoljavajuća privremena proteza. Tu će protezu pacijent imati u periodu od otprilike tri mjeseca dok se ne završi proces osteointegracije odnosno vezanja titanskih implantata uz kost.

Liječnik će pacijentu nakon tog perioda uzeti digitalni ili mehanički otisak zagriza kako bi se izradio finalni protetski rad od keramike ili kompozitne mase. Finalni se protetski most sa 12 zuba izrađuje u dentalnom laboratoriju koji je opremljeni najmodernijim strojevima za izradu dentalnih krunica, mostova i proteza sa mikrometarskom preciznošću. U modernoj se stomatologiji izbjegava cementiranje mosta, već se keramički most na implantate pričvršćuje uz pomoć 4 vijka. Zahvaljujući tome stomatolog pričvršćeni most lako može skinuti, očistiti, reparirati ili zamijeniti u slučaju oštećenja.

Pacijenti često biraju ovaj zahvat zbog brze izrade, kratkog perioda oporavka od kirurškog zahvata (2-3 dana) te malog broja posjeta liječniku (2-4 posjete). Završni protetski rad vraća funkciju prirodnih zuba, pravilno žvakanje, a također pruža zadovoljstvo vrhunske estetike te vraćanja prirodnog mladolikog osmjeha i crta lica.

 

Zatražite konzultacije phone_callback