02.05.2020.

Autor: Marin Karabaić, dr.med.dent.

Prednosti upotrebe lasera u modernoj stomatologiji

Prednosti lasera naspram klasičnih postupaka su: smanjena bol pri zahvatu, očuvanje maksimalnog volumena zubnog tkiva, sterilizacija radnog područja i biostimulacija odnosno brže zarastanje tretiranih mekih tkiva.

Prednosti upotrebe lasera u modernoj stomatologiji

Laseri u dentalnoj medicini su zastupljeni već dugi niz godina, jos od kraja osamdesetih godina. No unatoč tome, zbog visoke cijene i potrebne edukacije u primjeni lasera koristi ju mali broj klinika. Studio Komadina se može pohvaliti da je jedna od rijetkih ordinacija koja koristi dentalne lasere u svojoj svakodnevnoj praksi gotovo pri svim zahvatima, te ima stručno osposobljeno osoblje koje se konstatno educira u upotrebi lasera u dentalnoj medicini. Lasere možemo koristiti za tvrda i meka tkiva te upravo zbog toga Studio Komadina ima dva tipa lasera tvrtke Biolase.

Laseri se koriste gotovo u svim granama dentalne medicine. Klasično liječenje upalnih procesa, granuloma i cista je stvar prošlosti. Zahvaljujući laserskoj tehnologiji izlječenje takvih bolesti je puno brže, bezbolnije i uspješnije.

Liječenje virusnih bolesti poput Herpes Simplexa i Zostera se prije smatralo nezamislivim, u Studiu Komadina leserski tretman takvih bolesti se pokazao puno uspješnijim, skraćujući vrijeme oporavka i dovodeći do potpunog oporavka u rekordnom vremenu.

Uklanjanje karijesa laserom se radi beskontaktno i selektivno. Zahvaljujući tome je smanjena bol i stres na zub, ostavljajući zdravo zubno tkivo netaknutim, istovremeno sterilizirajući područje rada ubijajući mikrobe laserskom zrakom, što pridonosi boljoj prognozi za pulpu i zub u cijelosti.

Liječenje parodontnih bolesti nikad nije bilo ugodnije i efikasnije. Klasično liječenje takvih bolesti zahtijeva kiretiranje i poliranje korijenova kiretama da bi se zaustavila bolest, što je dosta neugodno, bolno i traumatično za pacijente. Laserskom terapijom dolazimo do puno boljih rezultata, u kraćem vremenu i bez boli i traume za pacijente.

Laseri su doveli do revolucije u dentalnoj medicini, gdje su ne samo olakšali pacijentu iskustvo u ordinaciji, nego i poboljšali razinu kvalitete usluge koja se pruža bolesniku.

 

 

Marin Karabaić, dr.med.dent.
Autor

Marin Karabaić, dr.med.dent.

Marin Karabaić dr.dent.med. završio je Studij Dentalne Medicine 2011. godine. 2013 godine upisuje RWTH International Academy AAchen University, te stječe diplomu “Mastership Status Laser Therapy in Dentistry”. 2016 godine upisuje Danube Private University Krems Austria smjer “Master of Science Oral Surgery/Implantology” koji završava 2019 godine i stječe titulu Msc.Oral Surgery/Implantology. 2018 godine bio je gost u BTI Biotehnology Institute pod vodstvom Prof. Eduarda Anitue u Vitorii ( Spain ) na temu “

Zatražite konzultacije phone_callback